Prethodni članak
Sljedeći članak

Matija Novački će u Loboru slaviti mladu misu

Matija Novački, rođeni Loborec dva dana prije svoje svete mise, koja će se slaviti 22. srpnja proslavit će svoj 28. rođendan

  • foto: screeshot Zagrebačka nadbiskupija

    foto: screeshot Zagrebačka nadbiskupija


U subotu 9. lipnja za svećenike se zaredilo sedamnaestorica mladića, među kojima su i četvorica Zagoraca: Kristijan Tušek iz Mihovljana, Toni Potrebić iz Krapine, Alen Vrbek iz Svetog Križa Začretja, i Matija Novački iz Lobora.

Svoju mladu misu su slavili Kristijan Tušek u župi sv. Mihaela arkanđela u Mihovljanu i Toni Potrebić župi sv. Nikole biskupa u Krapini, a ove nedjelje će misu slaviti Alen Vrbek u župi Uvišenja Sv. Križa u Sv. Križu Začretju, dok će u župi sv. Ane u Loboru 22. srpnja mladu misu slaviti mladomisnik Matija Novački.

Matija Novački, rođeni Loborec dva dana prije svoje svete mise, koja će se slaviti 22. srpnja proslavit će svoj 28. rođendan. Priznaje kako mu nije usred noći zazvonio telefon i netko dubokim glasom poručio: ' Matija idi u svećenike', već mu se dogodio život, molitva, Crkva, prijatelji koji su za njega molili.

– S vremenom shvatiš da poziv nije tvoja stvar, već je nezasluženi Božji dar koji si pozvan izgrađivati i živjeti – rekao je Matija koji ističe da će kroz svoj svećenički poziv fokusirati na mlade, na djecu i biti blizak njima i poučavati ih da su dobro došli u crkvu i oko crkve. – Ako ih naučim da se opredijele za dobro, a izbjegavaju zlo te da se zahvale prije jela i prekriže , možda će i oni to naučiti svoje roditelje - rekao je Novački.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru. Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici uključujući autocestu A1 između čvorova Ogulin i Maslenica te državne ceste DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin i DC3 Delnice-Zdihovo. Zabrana je p...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program