Prethodni članak
Sljedeći članak

Krenule prijave za Pajdaško sprehajanje

Najpopularnija vanjska priredba u sklopu manifestacije Dani kajkavske riječi Zlatar održat će se 29. rujna, a prijave traju do 25. rujna


U punom su jeku pripreme za 49. Dane kajkavske riječi u Zlataru. Kako je najavila gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, ova manifestacija, značajna ne samo za grad Zlatar već i za Krapinsko – zagorsku županiju, održat će se od 21. do 30. rujna.

Najpopularnija vanjska priredba je Pajdaško sprehajanje, koje će se održati u subotu 29. rujna, u organizaciji Radija Zlatar. Sudjelovati mogu svi koji zadovoljavaju osnovno pravilo, prikaz zagorskih tradicijskih običaja. Ako sudionici nastupaju s kolima ili prikolicom, koje vuče traktor ili neko drugo vozilo, na prikolici mora biti najmanje dvoje ljudi, koji će uz prikaz zagorskog tradicijskog običaja biti prikladno odjeveni u narodnu nošnju. Ako sudionici dolaze u grupi, ona mora sačinjavati najmanje 7 ljudi koji se kreću pješice i predstavljaju neki stari zagorski prikaz, a moraju biti odjeveni sukladno onome što  prikazuju.

Svi sudionici ravnopravno se natječu za jednu od prve tri glavne nagrade, a ocjenjuje ih stručni ocjenjivački sud, prvenstveno gledajući originalnost i izvornost prikazanog. Glavna nagrada iznosi 2000 kuna i zlatni lampaš, druga nagrada 1500 kuna, a treća 1000 kuna. Novost je da svi koji će nastupiti u kategoriji „kola“ odmah nakon predstavljanja na pozornici dobivaju 1.000 kuna za dolazak, a u kategoriji „grupe“ 500 kuna za dolazak. Skupine se prijavljuju na Radiju Zlatar, a rok za prijave je 25. rujna.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto u smjeru unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, na većini cesta u priobalju i na graničnim prijelazim...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program