Prethodni članak
Sljedeći članak

Javna tribina o gospodarenju otpadom

Tribina počinje u 17 sati

Sutra, 24. siječnja u prostorijama Gradske vijećnice Grada Pregrade održat će se Javna tribina o gospodarenju otpadom.

Tema tribine biti će sam Zakon o održivom gospodarenju otpadom, s njime povezana Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom, nacrt Odluke Grada Pregrade o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Pregrade te izgradnja reciklažnog dvorišta na području grada. Tribina počinje u 17 sati. Dodajmo i kako je na prošlotjednom aktualnom prijepodnevu zasjedanja Hrvatskog sabora gradonačelnik Pregrade postavio pitanje ministru zašite okoliša i energetike T. Ćoriću upravo oko Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom, koja vodi k povećanju cijene odvoza otpada za čak 100 %. Cijena odvoza otpada sukladno ovoj Uredbi imati će fiksni dio (paušal) koji ćemo plaćati svi neovisno o količini otpada. Iako se kroz javnost plasira informacija da će se sad otpad naplaćivati po količini, fiksnu naknadu koja će imati najveći udio u cijeni plaćati će svi jednako i tako uopće nema stimulacija za veće odvajanje otpada, što bi trebao biti konačan cilj - rekao je Vešligaj.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Dalmaciji, Hrvatskom primorju i Slavoniji te na dionicama autocesta: A1 čvor Maslenica-čvor Zadar 2, na A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Lipovac, na A7 na mostu Riječin...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program