Prethodni članak
Sljedeći članak

Izborna skupština HSU-a KZŽ: Predsjednik i dalje Josip Kovačić

Ukupno zagorski HSU ima 23 vijećnika, od čega 4 županijska, 4 gradska i 15 općinskih

U Mariji Bistrici je održana izborna skupština Županijske organizacije HSU-a KZŽ-e. Sve prisutne članove skupštine, njih ukupno 66 i goste pozdravio je na početku predsjednik Josip Kovačić, koji je nekoliko trenutaka kasnije, nakon odabira radnih tijela i prihvaćanja dnevnog reda i Poslovnika o radu Skupštine, podnio izvješće o radu stranke u 2017. godini. Kovačić, koji je inače i član Predsjedništva i Glavnog odbora HSU-a, osvrnuo na ovu godinu ali i cijeli mandat, rekavši na početku da želi što realnije prikazati rad i djelovanje HSU-a KZŽ-e. Podsjetio je na nešto slabiji izborni rezultat stranke na ovogodišnjim izborima.

Ukupno zagorski HSU ima 23 vijećnika, od čega 4 županijska, 4 gradska i 15 općinskih. Kovačić je to ocijenio pozitivnim rezultatom, dodavši da je zagorska županijska organizacija po tome najuspješnija. Izrazio je pak u izvješću nezadovoljstvo izbornim rezultatom na parlamentarnim izborima, posebno naglasivši da je u 3. izbornoj jedinici kandidat HSU-a dobio manje od 400 glasova, iako na tom području ima oko 100 tisuća umirovljenika. ''Tko će vam glasati u Saboru za mirovine, kad imamo samo jednog zastupnika'' pitao se Kovačić i dodao da su djelom i sami krivi za takvu situaciju. Zbog uspješnosti rezultata županijska je organizacija dobila dodatnog člana Središnjeg odbora HSU-a pa sada ima 3 člana, kao i 2 člana predsjedništva središnjice, a HSU u KZŽ-u ima i potpredsjednika skupštine. ''Naš zadatak je povećati broj članova, posebice mlađih umirovljenika pa i članova koji nisu umirovljenici. Poseban je zadatak na vodstvima gradskih i općinskih organizacija, koja moraju brinuti o povećanju članstva''. – rekao je u izvješću Kovačić i posebno istaknuo kao zadatak osnivanje novih općinskih organizacija, tamo gdje još nisu ustrojene. Podsjetio je na inicijativu koja je krenula od zagorskog HSU-a još 2009. godine za izgradnjom Doma umirovljenika u Zaboku, te da su 2013. počeli radovi, uz najavu da bi slijedeće godine Dom umirovljenika trebao biti otvoren. Kratko se osvrnuo i na financijsko poslovanje istaknuvši, kako je isto na zadovoljavajućoj razini, što je kasnije u svom izvješću potvrdio i Nadzorni odbor.

Kovačić ostao predsjednik

U izbornom dijelu provedeno je tajno glasovanje za predsjednika kao i za dva potpredsjednika/ce. Naime, u raspisanom kandidacijskom postupku za predsjednika su pristigle dvije kandidature, dosadašnjeg predsjednika Josipa Kovačića iz Marije Bistrice i Željka Člekovića iz Mihovljana. Svih 66 prisutnih članova skupštine je glasovalo, a uz 1 nevažeći listić Kovačić je dobio 47, a Čleković 18 glasova. Za mjesta dva potpredsjednika/ce kandidirali su se Ivan Bocek iz Konjščine, Ivan Kuhar iz Sv. Križa Začretja, Ivka Pavlinić iz Krapine, Nadica Štahan iz Zlatara i Stjepan Zorman iz Kraljevca na Sutli. Najviše glasova dobila je Nadica Štahan 46, a zanimljivo je da su po 27 glasova dobili Ivan Bocek i Stjepan Zorman. Za drugog potpredsjednika izabran je Ivan Bocek, jer je Poslovnik predvidio da u slučaju jednakog borja glasova prednost ima kandidat koji ima manji redni broj. Za Nadzorni odbor glasalo se javno, jer je kandidirano 5 kandidata, koliko članova i ima NO, pa su jednoglasno izabrani: Nada Hršak iz Kr. Toplica, Josip Hrupelj iz Marije Bistrice, Zdenka Opačić iz Konjščine, Nadica Peštaj iz Donje Stubice i Milan Varjačić iz Đurmanca. Skupštinu su pozorno pratili i predstavnici središnjice, voditelj financija Branko Omerzel i politički strateg Jurica Galešić, a zbog obveza u Saboru, po završetku službenog dijela, pridružio se i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja i pružio podršku zagorskom HSU-u.

Izjava: Josip Kovačić, ponovno izabran predsjednik HSU-a KZŽ

''Zahvaljujem svima na povjerenju i sretan sam što su bila dva kandidata. Moj protukandidat Željko je moj veliki prijatelj i da je danas pobijedio ja bih mu čestitao, jer kada se za nešto natječete i postoji mogućnost da izgubite, nema mjesta ljutnji. Jedan od naših zadatak je da održimo naše organizacije na okupu, da povećamo njihov broj, a posebno članstvo, jer na području KZŽ-e imamo dosta dobru podlogu da HSU ojačamo. Iako su stranačke organizacije jedno, a u udruge umirovljenika drugo, svi mi smo ujedno i članovi udruga u svojim mjestima i moramo zajedno djelovati za dobrobit umirovljenika. Još jednom zahvaljujem svima koji su mi dali podršku, a svim umirovljenicima želim dug život, zdravlja i sreće i mirovine veće''.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA: -prolazak izvanrednog prijevoza na autocesti A6 između čvora BOSILJEVO II i čvora KIKOVICA u smjeru Rijeke. Molimo korisnike za strpljenje -prometna nesreća na autocesti A1 na 349+500 km iz...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program