Prethodni članak
Sljedeći članak

I ove godine Tjedan mozga u Zagorju, nažalost bez iznenada preminulog dr. Zlatka Crkvenčića

Organizatori Tjedna mozga i ovim putem upućuju zahvalu dr. Crkvenčiću, koji je bio neizostavan dio Tjedna mozga već dugi niz godina i uvijek se vrlo rado odazivao na poziv za brojna predavanja

  • foto: arhiva

    foto: arhiva


I ove godine u Krapinsko-zagorskoj županiji obilježava se Tjedan mozga, koji uz brojne suorganizatore i koordinatore organizira dr. sc. Sanja Kovačić, neurologinja iz Opće bolnice i bolnice hrvatskih veterana Zabok.

Ovogodišnji bogati program odvijat će se od 11. do 17. ožujka u Zaboku, Krapinskim Toplicama, Bedekovčini, Zlataru, Donjoj Stubici, Zlatar Bistrici i Mariji Bistrici. Prvo predavanje je na rasporedu u Gradskoj knjižici u Zaboku u ponedjeljak 11. ožujka u 18 sati. Javno predavanje na temu ''Tajne uspješne komunikacije'' održat će Mirta Freisman Čobanov, dipl. oec, psihoterapeut, Partus akademija. U srijedu 13. ožujka dr. sc. Sanja Kovačić održat će javno predavanje u Zlataru, u Gradskoj knjižnici, s početkom u 18 sati i to na temu ''Poremećaji spavanja'', a u četvrtak 14. ožujka u 19 sati na rasporedu je predavanje u Pučkom otvorenom učilištu-knjižnici u Donjoj Stubici na temu ''Mozak i hormoni''. Predavačica je dr. Sanja Toljan, Poliklinika Orlando, a ujedno će biti predstavljene i njene knjige ''Čudesna moć hormona'', ''Žene u hormonskoj ravnoteži'', ''Muškarci u hormonskoj ravnoteži''. U petak 15. ožujka jedno je predavanje na rasporedu i u Zlatar Bistrici, u Općinskoj predavaonici od 18 sati. Na temu ''Zdrav mozak danas-za sutra!'' govorit će akademkinja Vida Demarin, a usput i predstaviti istoimenu knjigu u izdanju Medicinske naklade.

Najviše događanja u Bedekovčini i Mariji Bistrici

Ove godine najviše događanja održat će se u Bedekovčini i to uglavnom za učenike Srednje škole Bedekovčina i to u samoj školi. U ponedjeljak u 13 sati Tatjana Papst, prof. pedagogije predavat će na temu ''Emocije i mozak (osjećati da bi učili)'', u utorak u 13 sati će Ana Kralj, mag.phil., logoterapeutkinja, održati radionicu na temu ''Logos učiteljica: Kako probuditi želju za učenjem''.

U četvrtak od 13 sati će učenici srednje škole - smjer Medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege, za učenike osnovne škole održati radionicu ''Kako mi učimo, što mi učimo'', a u petak u 12.20 sati za djecu Dječjeg vrtića Bedekovčina radionicu ''Igre koje smo zaboravili - učenje igara''. I ove godine završetak je u Bluesun Hotelu Kaj u Mariji Bistrici. U subotu u 10 sati će radionicu na temu ''Hrana za mozak'', animirati Petra Polančec, mag. nutr. Radionica je predviđena za osnovnoškolce od 5. do 8. razreda, ali mogu sudjelovati i mlađi i stariji. Prijave za radionicu su do petka 15. ožujka: u OŠ Marija Bistrica kod pedagoginje, Marine Milošić i psihologinje Klare Meštrović, te u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica.

U subotu u 19 sati Rajka Hrbić, univ. spec., i mr. sc. Tomislav Grebenar predavat će na temu ''Umjetna inteligencija'', a u nedjelju u 10 sati javno predavanje za roditelje i prosvjetne djelatnike ''Logos učiteljica: Kako probuditi želju za učenjem'' održat će logoterapeutkinja Kristina Koren. I na koncu, u nedjelju u 19 sati javno predavanje ''Moderna neurokirurgija'' održat će prof. dr. sc. Goran Mrak, Klinika za neurokirurgiju KBC Zagreb.

Dodajmo da su u planu bila i dva predavanja uglednog zabočkog psihijatra dr. Zlatka Crkvenčića, koji je nažalost iznenada preminuo. Organizatori Tjedna mozga i ovim putem upućuju zahvalu dr. Crkvenčiću, koji je bio neizostavan dio Tjedna mozga već dugi niz godina i uvijek se vrlo rado odazivao na poziv za brojna predavanja.

foto: arhiva

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Promet je povremeno pojačan na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, u priobalju na prilazima turističkim središtima te na većini graničnih prijelaza. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Uz povećanu gustoću prometa povećava se ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program