Prethodni članak
Sljedeći članak

HERCIGONJA: 'Za ostanak mladih na području Tuhlja potrebno je podizati kvalitetu njihovih životnih uvjeta'

Prošle je subote održana radionica "Tuhelj ZA mlade"

U subotu je u Osnovnoj školi Lijepa naša u Tuhlju održana cjelodnevna radionica ''Tuhelj ZA mlade!'' na kojoj su se okupili različiti sudionici s područja Općine Tuhelj: mladi od 15 do 30 godina starosti, predstavnici organizacija civilnoga društva, predstavnici Općine Tuhelj i Savjeta mladih Općine Tuhelj te ostali dionici koji rade od interesa za mlade na području Općine Tuhelj.

Sudionici radionice dobili su teorijska i praktična znanja o tome što su javne politike i politike za mlade i koja je uloga mladih u procesu izrade. Cilj radionice bio je osvijestiti probleme i potrebe mladih na području općine Tuhelj te usmjeriti sudionike/ce na način definiranja mjera i potreba mladih.

Radionicu su vodile Tajana Broz iz Lokalne akcijske grupe Zagorje-Sutla i Ivana Radanović iz Mreže udruga Zagor, a na samom početku prisutne je pozdravio načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja.
Radionica se održala u okviru projekta ''Tuhelj ZA mlade!'' kojeg provodi Općina Tuhelj u partnerstvu sa Športskim društvom Tuhelj i Mrežom udruga Zagor te u suradnji sa Savjetom mladih Općine Tuhelj i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Općine Tuhelj, a koji za cilj ima stvaranje poticajnog društvenog i ekonomskog okruženja za ostvarenje punog potencijala mladih u Općini Tuhelj te podizanje svijesti zajednice i mladih o važnosti sudjelovanja mladih u procesima donošenja odluka. Središnju aktivnost projekta predstavlja izrada Lokalnog programa za mlade Općine Tuhelj koji će pružiti strateški okvir politika za mlade te pregled stanja i potreba mladih na temelju kojih će se raditi i kvalitetno provoditi projekti i programi usmjereni mladima. Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Općine Tuhelj.

– Svjesni smo kako je za ostanak mladih na području općine Tuhelj potrebno podizati kvalitetu njihovih životnih uvjeta, stoga je izuzetno važno stvaranje strateškog dokumenta s definiranim mjerama za poboljšanje njihova položaja i njihovog većeg uključivanja u procese donošenja odluka. U sklopu projekta u narednih godinu dana bit će prilike za uključivanjem u razne aktivnosti kako bi se navedene mjere donijele u skladu sa željama i potrebama mladih. Stoga pozivamo mlade i sve zainteresirane dionike s područja općine Tuhelj da se uključe u aktivnosti kako bi navedeni dokument bio što kvalitetniji i kako bi se što detaljnije definirale potrebe i želje mladih na koje je potrebno odgovoriti aktivnim pristupom – izjavio je tom prilikom načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA: -prolazak izvanrednog prijevoza na autocesti A6 između čvora BOSILJEVO II i čvora KIKOVICA u smjeru Rijeke. Molimo korisnike za strpljenje -prometna nesreća na autocesti A1 na 349+500 km iz...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program