Prethodni članak
Sljedeći članak

HANŽEK: 'Planiramo povećati naknade za novorođene'

Na prijamu novorođene djece najavljeno je i otvoranje odjeljenja dječjeg vrtića pri Područnoj školi Martinišće

Danas je u Dječjem vrtiću 'Zipkica' upriličen prijem za roditelje djece s područja Grada Zaboka rođene od 6. svibnja do 30. studenog ove godine.

Prijem je organiziran za 37-ero mališana koji su ovom prilikom od Grada Zaboka i Društva Naša djeca Zabok dobili novčani iznos, privjesak u obliku grba Grada Zaboka, prigodnu čestitku te CD Zabočkih mališana.

Simbolične poklone roditeljima su uručivali gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek i predsjednica Društva Naša djeca Zabok Sonja Borovčak koji su čestitali prisutnima i uputili im nekoliko prigodnih riječi.
- Kao Grad se pokušavamo truditi pratiti potrebe roditelja koje su veće, a to znači da roditelji imaju radna mjesta i da omogućujemo čuvanje djece u našim jaslicama i dječjem vrtiću – rekao je Hanžek i najavio dobre vijesti sa sve Zabočane s južnog dijela grada.

- U drugoj polovici iduće godine otvaramo odjeljenje dječjeg vrtića pri Područnoj školi u Martinišću koja je u izgradnji što će roditeljima koji ondje žive omogućiti da djecu brže dovezu na čuvanje – istaknuo je Hanžek.

Gradonačelnik Hanžek je između ostalog i dodao kako se Grad trudi otvarati što više dječjih igrališta u svim naseljima sa sigurnim spravama za mališane, a najavio je i povećanje naknade za novorođenu djecu. – Naknada za prvo novorođeno dijete iznosit će tisuću kuna, za drugo dijete dvije tisuće kuna, a za treće tri tisuće kuna – rekao je Hanžek.

O dugogodišnjoj tradiciji darivanja novorođene djece u kojem sudjeluje i Društvo naša djeca Zabok govorila je njegova predsjednica Sonja Borovčak.

- Ova tradicija je zaista lijep običaj. Uvijek ističem da je Grad Zabok prvi započeo s darivanjem te mi je drago da je upravo Društvo naša djeca bio inicijator ovog događaja. Vjerujem da će se iz godine u godinu povećavati broj naših malih sugrađanki i sugrađana jer je grad Zabok zaista grad po mjeri djece, odnosno Grad – prijatelj djece – istaknula je Sonja Borovčak i dodala kako joj je drago da se darivanje održava upravo u Dječjem vrtiću Zipkica koji ove godine slavi pedeset godina te je proslavljeno pedeset godina predškolskog odgoja u gradu Zaboku. – Dječji vrtić Zipkica je najveći vrtić s najvećim brojem djece i ove godine je po prijedlogu Koordinacijskog odbora Grad – prijatelj djece dobio i priznanje za Naj akciju, odnosno obilježavanje 50 godina vrtića te se veselim da roditeljima možemo reći da se nalaze u ustanovi koja će nastaviti brinuti zajedno s njima o njihovoj djeci – naglasila je Borovčak.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: -dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; -dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; -Jadranska magistrala (DC8) na dionici Novi Vinodols...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program