Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradonačelnik Pregrade u Skopju na Workshopu 'City to City dialogue' Svjetske banke

Gradonačelnik Pregrade, Marko Vešligaj je u sklopu prvodnevnog Workshopa predstavio alternativni način financiranja, tzv. crowdfunding

Od 14. do 15. studenog 2017. u Skopju (Makedonija) održao se sada već tradicionalan Workshop “City to City dialogue”, a sve u organizaciji Svjetske banke. Workshop “City to City dialogue” dobra je prigoda da se sa stručnjacima iz regije razmjene spoznaje i iskustva u korištenju rezultata iz financijske samoprocjene i upravljanju financijama.

Grad Pregrada sudionik je UPP (program urbanog partnerstva) projekta Svjetske Banke od 2016. godine. Projektom se želi proširiti primjena Modela financijske samoprocjene (MFSA) u jedinicama lokalne samouprave. Potiče se razmjena znanja i partnerstvo među gradovima. Projekt je financiran iz sredstava Svjetske banke.

Na ovogodišnjem Workshopu “City to City dialogue” sudjelovali su i gradonačelnika Grada Pregrade, Marko Vešligaj, te pročelnik UO za financije i gospodarstvo Grada, Krunoslav Golub. Gradonačelnik Pregrade je u sklopu prvodnevnog Workshopa predstavio alternativni način financiranja, tzv. crowdfunding.

Podsjećamo kako je godine 2015. godine pokrenuta renovacija dječjeg vrtića po niskoenergetskom principu. Navedenim projektom omogućilo se građanima da financijski sudjeluju u povećanju kvalitete javnih objekata čije usluge svakodnevno i koriste i to upravo putem kolektivno investiranja građana, odnosno crowdfundinga.

Pokretanjem, provođenjem i završetkom pilot projekta “Ti i ja zajedno za vrtić u Pregradi” koju su zajednički osmislili Grad Pregrada i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), crowdfunding platforma Croenergy.eu uspješno je položila svoj prvi ispit. U kampanji koja je trajala 90 dana prikupljeno je gotovo 100 000 kn od preko 200 donatora, čime je zatvorena financijska konstrukcija za obnovu krovišta i fasade Dječjeg vrtića Naša radost iz Pregrade.

Croenergy je specijalizirana crowdfunding platforma za financiranje projekata energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Namijenjena je javnom, poslovnom i civilnom sektoru te primjenjuje sve crowdfunding modele financiranja (donacije, nagrade, zajmove, vlasničke udjele i udjele u dobiti). Njenim pokretanjem REGEA želi doprinijeti razvoju inovativnih koncepata financiranja energetskih projekata i pružati dodatnu podršku u njihovom razvoju i provedbi na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Pozivamo vozače na oprez: AUTOCESTA A3 BREGANA-LIPOVAC -prometna nesreća na 108.+650 km između odmorišta Lipovljani i čvora Kutina u smjeru Bregane; vozila se nalaze na zaustavnom traku. -predmet na kolniku na 68.km između čvorova Ivanić Gra...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program