Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvije edukacije Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske u Termama Tuhelj

Riječ je o edukaciji za voditelje 'Bajkaonica za 5' u Društvima Naša djeca i seminar za osnivače i voditelje Dječjih vijeća u gradovima i općinama Hrvatske


U organizaciji Saveza društava 'Naša djeca' Hrvatske u Termama Tuhelj održane su dvije edukacije. Riječ je o edukaciji za voditelje 'Bajkaonica za 5' u Društvima Naša djeca i seminar za osnivače i voditelje Dječjih vijeća u gradovima i općinama Hrvatske.

Ovogodišnji program "Bajkaonica za 5" je rezultat višegodišnjeg partnerstva Saveza DND s NIVEA-om u sklopu projekta "Neka odrastanje bude dječja igra" kojem je cilj naglasiti važnost igre za dječji razvoj te stvaranja boljih uvjeta za odrastanje djece diljem Hrvatske, te je nastavak programa "Bajkaonica". Cilj "Bajkaonice za 5" je što više djece uvesti u čaroban svijet bajki kroz pripovijedanje educiranih pripovjedačica kako bi potaknuli djecu na razmišljanje, kreativnost, maštu i razigranosti. Ukratko, sve od velike važnosti za razvoj jednog malog čovjeka.

Na edukaciji je sudjelovalo 20 Društava "Naša djeca" s 34 polaznika, budućih pripovjedača najzanimljivijih priča za djecu. Polaznici su imali prilike saznati više o važnosti priča i bajki u odgoju, obrazovanju i odrastanju djeteta, te su dobili mnogo praktičnih savjeta kao što je to dobro pripovijedanje, koja umijeća kvalitetan pripovjedač mora posjedovati, kako zapamtiti priču te najvažnije kako priču što bolje prenijeti slušatelju/djeci.

Polaznici su ušli u svijet bajki uz pomoć zanimljivih i inspirativnih predavačica i voditeljica, a to su bile: Jasna Held, profesionalna pripovjedačica narodnih priča i bajki, Ksenija Rožman, dramska pedagogija te Đurđica Dropuljić, voditeljica i pokretač projekta „Svijet bajki u Muzeju anđela“ te dr. sc. Vladimira Velički. , izv. prof. na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu.

Na programu seminara bio je rekordan broj sudionika, njih 43, a vodile su ga iskusne i vrijedne voditeljice: Sanja Škorić, dopredsjenica Saveza DND i mentorica Dječjeg vijeća Opatija i Ana Jantolek, dipl. psihologinja i mentorica Dječjeg vijeća Opatija.

Voditeljice su kroz praktičan i teorijski dio uspjele prikazati osnivačima i voditeljima Dječjih vijeća kako igrom približiti najvažniji svjetski dokument o dječjim pravima i aktivnom dječjem sudjelovanju, Konvenciju UN-a o pravima djece, osvijestiti važnost  aktivnog sudjelovanje djece u lokalnoj zajednici i u širim razmjerima te koji su to postupci u stvaranju uvjeta za osnivanje i početak rada Dječjeg vijeća u svom gradu/općini. Polaznici su se imali prilike upoznati i s radom Dječjeg vijeća Tuhelj i Dječjeg vijeća Zabok, kojeg su predstavile Snježana Romić i Jasenka Borovčak.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru. Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici uključujući autocestu A1 između čvorova Ogulin i Maslenica te državne ceste DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin i DC3 Delnice-Zdihovo. Zabrana je p...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program