Prethodni članak
Sljedeći članak

Dodijeljena priznanja u akciji «Cvjetni Hum 2017.»

Najljepšom Humskom okućnicom proglašeno je domaćinstvo Marije Špiljak

U nedjelju, 12. studenoga, održana je završna svečanost ekološke akcije «Cvjetni Hum 2017.», koju je organizirala Turistička zajednica i Općina Hum na Sutli. Komisija za obilazak i ocjenjivanje humskih okućnica u sastavu: Ljiljana Blažun, predsjednica, te članovi Anica Kovačić, Biserka Halužan, Jožica Poredski i Nuhi Ramadani, obišla je od srpnja do rujna više od 200 domaćinstava u Općini. Nakon multimedijske projekcije s preko 400 fotografija, Zvonko Jutriša, općinski načelnik uručio je prigodna priznanja najboljima u 19 kategorija. Sudionicima ove ekološke akcije podijeljeno je 2000 lukovica, što će u proljeće sljedeće godine sasvim sigurno cvjetno preobraziti Hum na Sutli. U kulturno-umjetničkom programu nastupio je domaći Mješoviti pjevački zbor KUD-a Rikard Jorgovanić i poznati zagorski glazbenik Zoran Čavužić.

Najljepšom Humskom okućnicom proglašeno je domaćinstvo Marije Špiljak, Prišlin 46/1. U kategoriji najljepših Balkona i terasa ovogodišnje priznanje pripalo je Joški Krklec, Klenovec Humski 17. U kategoriji Tradicijski vrt priznanje je dobila Milena Očko, Lastine 3/2, a u kategoriji Voćnjak Zdenka i Branko Firšt, Rusnica 63/2. Najljepše ovogodišnje Humsko okno imala je Zdenka Petek, Mali Tabor 68, a za Živicu je priznanje pripalo Meliti Humski, Prišlin 3. U kategoriji Trsje priznanje je pripalo Marjanu Očku, Grletinec 51, a u kategoriji Brajde Stjepanu Rebiću, Klenovec Humski 103/1. Vlasnica najljepših Tradicijskih ruža ove je godine Đurđa Turner, Mali Tabor 101. Za najljepši ovogodišnji Poslovni prostor priznanje je pripalo Caffe baru 'VUČJA GORICA', Mali Tabor 83/2, a u kategoriji Zimzelen Ružici Kampuš, Strmec Humski 61.

U specijalnoj kategoriji Kutak za odmor priznanje je primila Karolina Žerjav, Mali Tabor 76/1. Brigita Posilović, Mali Tabor 68, vlasnica je priznanja u kategoriji Cvijeće dobrodošlice, a u kategoriji Marljiv kao crv Mila Majcenić, Mali Tabor 21, i Stjepan Palaić, Druškovec Humski 89/1. U kategoriji Cvijeće i ja priznanje je dobila Milica Vešligaj, Klenovec Humski 81, a u kategoriji Cvjetni kutak Marina Bratovenski, Klenovec Humski 89, i Ana Mikša, Prišlin 64. U kategoriji Kad se male ruke slože priznanje je pripalo OŠ Viktora Kovačića, Hum na Sutli 152, a u kategoriji Moja kućica - moja slobodica Gelici Špiljak, Hum na Sutli 195.

Svoj doprinos u pripremi domjenka dala je Tanja Topić, zamjenica općinskog načelnika, kroz projekt „Humske potice“. Naše Humčanke - Ljiljana Blažun, Katarina Firšt, Jožica Poredski, Marija Majcenić, Vida Mikša i sama Tanja Topić - ispekle su 11 potica s raznim slatkim i slanim nadjevima, čime su oduševile sve nazočne. Za dobru kapljicu pobrinula se Udruga vinogradara i podrumara „Humska kapljica“, dok su općinsku dvoranu uredile dvije Ane: Ana Vukas i Anica Kovačić.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Pojačan je promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama. Na brojnim dionicama autocesta, državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi, pa se zbog privremene regulacije prometa povremeno vozi u koloni ili uz zastoje. Na autocesti A3 ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program