Prethodni članak
Sljedeći članak

[DANI ORHIDEJA U RADOBOJU] Obiđite planinarsko – poučnu stazu i upoznajte 15 vrsta orhideja

Manifestacija u Radoboju organizira se u subotu 11. svibnja, s ciljem podizanja svijesti javnosti o potrebi zaštite prirode te važnosti suživota čovjeka i prirode


Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko - zagorske županije u suradnji s Općinom Radoboj organizira u subotu 11. svibnja manifestaciju „Dani orhideja“. Biološka raznolikost je sveukupnost svih živih organizama koji su sastavni dijelovi ekoloških sustava, a uključuje raznolikost unutar vrsta, između vrsta, životnih zajednica te raznolikost između ekoloških sustava. Predstavlja globalnu imovinu od neprocjenjive važnosti za sadašnje i buduće generacije. Broj ugroženih vrsta iz dana u dan je sve veći, s tendencijom izumiranja. Nestankom biljnih i životinjskih vrsta trajno se umanjuje biološka raznolikost i stabilnost odnosno održivost ekoloških sustava.

Orhideje su samo mali dio biološke raznolikosti čija su staništa, travnjaci i šume, direktno ovisna o ljudskom djelovanju. Poljoprivreda je primjer kako ljudske aktivnosti imaju značajan utjecaj na ekosustave i njihovo očuvanje. Manifestacija „Dani orhideja“ organizira se s ciljem podizanja svijesti javnosti o potrebi zaštite prirode te važnosti suživota čovjeka i prirode. Program se sastoji od zanimljivih predavanja te obilaska planinarsko-poučne staze „Putevima orhideja“ na kojoj se u mjesecu svibnju može vidjeti preko 15 vrsta orhideja.

Manifestacija počinje u 9 sati stručnim predavanjima u Centru za prirodu Zagorje i posjeom muzeju Radboa, od 11 do 15 sati na redu je obilazak staze Putevima orhideja uz stručno vodstvo, a od 15 do 17 sati posjet muzeju Radboa te program u Radobojskom trnacu.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Zbog vjetra, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na cestama: -Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog; -A7 čvor Draga-čvor Šmrika; -LC58107 Križišće-Kraljevica...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program