Prethodni članak
Sljedeći članak

[DAN OTVORENIH VRATA DVD-a MAČE] Djeca s vatrogascima sudjelovala u vježbi gašenja požara

Obilježen Dan otvorenih vrata DVD-a Mače u suradnji sa Osnovnom školom


U sklopu obilježavanja Dana općine Mače upriličen je Dan otvorenih vrata u organizaciji DVD-a Mače. U navedenom programu sudjelovalo je 70-ak učenika iz Osnovne škole Mače i područne škole Peršaves, te učenici sa posebnim potrebama iz Osnovne škole Lobor sa svojim nastavnicima i stručnim suradnicima. Operativno odjeljenje prikazalo je vježbu izlaska na požar sa zapovjednim vozilom te dva navalna vozila što je posebno oduševilo djecu jer je vatra brzo lokalizirana i ugašena. Nakon  toga uslijedila je demonstracija upotrebe hidrauličnih škara, agregata sa rasvjetnim stupovima i ostalom tehnikom. Najmlađi članovi DVD-a izveli su vježbu sa brentačama. Sva djeca i sama su aktivno sudjelovala u vježbi gašenja uz stručnu pomoć i asistenciju vatrogasaca. Nakon završetka pokazne vježbe Gabrijela Klarić upoznala je učenike o samom tijeku i radnjama: od uzbunjivanja, izlaska i dolaska na požarište te aktivnostima u tijeku gašenja požara i njegovoj sanaciji, te završnim radnjama po završetku požara. Na kraju su djeca počašćena krafnama i sokovima.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Zbog vjetra, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na cestama: -Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog; -A7 čvor Draga-čvor Šmrika; -LC58107 Križišće-Kraljevica...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program