Zagorska policija poslala priopćenje vezano za prometnu nesreću u Krapini

U ponedjeljak, 6. svibnja 2019. godine, oko 11,50 sati, u Krapini, u ulici Ivana Rendića kod kbr. 17, došlo je do prometne nesreće u kojoj je lakše ozlijeđeno dijete (2008.), izvijestila je PU krapinsko-zagorska

Policijska uprava krapinsko-zagorska poslala je priopćenje vezano za prometnu nesreću koja se dogodila danas u Krapini. Podsjetimo, u ponedjeljak nešto prije podneva u Ulici Ivana Rendića u Krapini dogodila se prometna nesreća u kojoj je saborski zastupnik i predsjednik zagorskog HDZ – a Žarko Tušek automobilom udario 11 - godišnju djevojčicu. U telefonskom razgovoru par sati nakon nesreće Žarko Tušek rekao nam je kako je istina da je udario djevojčicu osobnim automobilom, no da nije istina da je htio pobjeći s mjesta nesreće ni da je telefonirao kada se nesreća dogodila kao što se prvotno pisalo po društvenim mrežama.

Priopćenje policije donosimo u cijelosti:

U ponedjeljak, 6. svibnja 2019. godine, oko 11,50 sati, u Krapini, u ulici Ivana Rendića kod kbr. 17, došlo je do prometne nesreće u kojoj je lakše ozlijeđeno dijete (2008.).

Obavljenim očevidom i do sada prikupljenim saznanjima utvrđeno je da je hrvatski državljanin (1981.) upravljao renaultom krapinskih registracijskih oznaka te se zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza s ciljem propuštanja djeteta koje je stajalo na nogostupu. Međutim, vozač je potom krenuo vozilom unaprijed, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja djeteta, koje je u tom trenutku stupilo na kolnik i prelazilo preko pješačkog prijelaza. Tom prilikom vozač je vozilom udario u dijete.

Vozač osobnog automobila je na mjestu događaja alkotestiran te nije utvrđena prisutnost alkohola.
Djetetu je pružena liječnička pomoć u OB Zabok gdje su ozljede okvalificirane kao lake tjelesne ozljede.
Protiv vozača osobnog automobila zbog počinjenog prometnog prekršaja iz čl. 43. Zakona o sigurnosti prometa na cestama bit će izdan obavezni prekršajni nalog.

Još članaka iz "Crna kronika"

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju mogućnost je povremenih zastoja i vožnje u koloni, vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje. Danas do...

iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program